Menü Bezárás

Miért járjunk kávézóba?

Szeretném leszögezni, hogy ez egy saját vélemény, amit az elmúlt években tapasztaltam a pult innen és másik oldaláról is.

☝️

A Forintot ütik, ahogyan azt kell, az infláció, a világgazdaság alakulása, a benzin árak, a hatalmas rezsitől való félelem, a bérfeszültségek és sok más tényező nehezíti meg az életünk. A világ ellenünk fordult. A hatalmas cukor válságról ne is beszéljünk…

😅

A vendéglátás hatalmas pofont kapott ismét, amitől nagyon kevesen fognak állva maradni. Az utóbbi 2 évben egyetlen normális üzleti évet se sikerült lezárni, hála a mára már elfeledett vírusnak.

🤧

Melyik kezükbe harapjanak

❓

Meglátásom szerint ezt a recessziót csak azon vendéglátó helyek élik túl akik állandó és nagy vendégkörrel rendelkeznek vagy tőkeerősek. Ez csak állandó jó minőséggel, folyamatos megújulással, célzott marketinggel és nem utolsó sorban megfelelő csapattal érhető el.

🌟

A kávézók szempontjából, Miskolcon mindig is nehéz volt és nehéz is lesz érvényesülni. Csak kávéval nehéz építeni egy vállalkozást, mert Borsodban árérzékenyek vagyunk.

🤌

Mégis miért járunk kávézóba

❓

Az esetek 90%-ban nem azért mert álmosak vagy fáradtak vagyunk, majd egy jó erős fekete vagy espresso felébreszt, hanem azért, hogy egy élményben legyen részünk. Erre szükségünk van!

☝️

Szükségünk van arra, hogy munka után egy kicsit leüljünk, valaki szolgáljon ki egy #shékenesszpreszaú-val és figyeljük a környezetünk. Ki akarunk kapcsolni.

☕

A business világ szereplői, a kisebb találkozókra ugyan úgy be fognak ülni az emberek egy kávé mellett megbeszélni azt, amit meg kell. Mert ez üzleti kultúra.

📈

A család az adventi ünnepség vagy vásár után ugyan úgy be fog ülni egy forró csokira és sütire, mert hangulatos.

🎄

És ha mégis nehéz nyitva lenni a magas rezsi miatt, legalább kapjátok el a csütörtöki, pénteki, szombati és vasárnapi napokat kérlek (akár pop-up módon).

🙏

Lehet az 1000Ft-os espresso itt van közel, de amit tehetek az annyi, hogy heti 4 alkalom helyett, 2-őt fogok kávézóban megfordulni… Azért, mert szeretek kikapcsolni…

❤️

Szerző: Miskolci Gasztróhős