Menü Bezárás

FOR HIM

11 500 Ft 10 250 Ft

2019 Tarcal Bor,

2020 Myrtus Furmint “Lestár-dűlő”,

2015 Myrtus Furmint “Vigyorgó-dűlő”

Az akció a készlet erejéig érvényes. Még rendelkezésre áll palack.
A feltüntetett árak bruttó árak.

For Him

 

Ásványos borok Tarcal legjobb dűlőiből. Öreg tőkék termése. A Myrtus Pince és tarcali borászok közreműködésével. For Him

Egy klassz válogatás a száraz borok szerelmeseinek. Jó szerkezetű, gazdag borok, melyek segítségével képzeletben bejárhatjuk Tarcal dűlőit és az elmúlt évek különböző évjáratait.

 

A For Him borcsomagunk egy folyamatosan megújuló bor válogatás. Legkedveltebb boraink közül  válogatunk össze hármat a száraz bor rajongóira hangolva.

 

 

Bor rendelés, bor házhoz szállítás, Bolt és Webshop

 

A For Him borcsomag az alapbor.hu indulása óta létező száraz bor válogatás. Bor rendeléskor sokszor nem magunknak, hanem ajándékba veszünk bort. Ilyenkor nehéz megítélni a rendelt terméket, sokszor csak címke alapján történik a bor rendelés.

A For Him borcsomag egy biztos választás, melynek borai a szemet és az érzékeket is gyönyörködtetik.

 

alapbor.hu

2014-ben indult webshop fő profilja a bor rendelés, bor házhozszállítás. Tokaj-Hegyalján található Tarcal és Mád községek borai találhatóak a szortimentben.

A bor rendelés Magyarországon még mindig nem számít magától értetődő dolognak. Ez érthető is, mivel a bor egy bizalmi termék, minden bor egy egyedi karakter, egy külön íz világ, amit befolyásol a termőhely a fajta és az évjárat.  A bor vásárlás egy bizonytalan aktus, ha nem kóstoltuk az adott tételt előtte, ezt a problémát tudja feloldani egy megbízható borszaküzlet.

Előválogatott tételek kerülnek a kínálatba, melyeket szakértő borászok, sommelierek kóstoltak, véleményeztek korábban.

A kereskedő érdeke és felelősége, hogy jól össze válogatott kínálata legyen.  Amint azt már említettük a bor bizalmi termék, ha a kereskedő egy rossz tételt küld ez a bizalom megszűnik, ezért alapvető érdeke, hogy a szortimentjében megtalálható borok, borválogatások mind kifogástalanok, különlegesek legyenek. Bor rendelés, bor vásárlás esetén érdemes egy ilyen szaküzletet felkeresni.

 

Borboltunk Tarcalon a Fő utca 117/a szám alatt található – Myrtus Borbár és kávézó. Itt a webshopon található borok a borlapon megtalálhatóak, kóstolhatók. Bor rendelés, bor házhozszállítás, Bolt és Webshop.

 

Fő profilunk a Tokaji borok. Száraztól az édesig. Pezsgőtől a Hatputtonyos Aszúkig.

 

Borfajták

Tokaj-Hegyalja Magyarország legismertebb és legelismertebb borvidéke. Már a Honfoglalás idején szőlő- és bortermelés volt a környéken. Tokaj hírét és sikerét az édes boroknak köszönheti, legismertebb borkülönlegességek a Szamordoni és az Aszú. Az utóbbi évtizedekben felsorakozott melléjük a száraz Furmint bor is. A legújabb kísérlet pedig a pezsgő.

Tokaj első borkülönlegessége a Főbor volt. Ez a mai szamorodninak megfeleltethető bortípus. Vagyis aszúsodott és egészséges szőlőszemek együttes feldolgozása után elkészülő jellemzően édes bor.

A Főbor meghozta Hegyalja népszerűségét, a borvidék a gyarapodás útjára lépett. A vincellérek különböző fogásokkal megpróbáltak még magasabb minőségű borokat készíteni. Így jutottak el az aszúbor technológiához. Itt a szemenként kiválogatott botrytises szemeket alapborba áztatják, hogy a töppedt bogyókból kiextraháljak a bennük levő cukrot, savakat, aromákat.

Mivel az Aszúbor magasabb minőséget képvisel, mint a Főbor ezért új elnevezést kellett találni a Főbornak.  Tokaj-Hegyalja legfontosabb kereskedelmi partnerének téve egy gesztust Szamorodni névre keresztelték át a Főbort, a Lengyel „ahogy termett” kifejezést felhasználva.

A Tokaji száraz borok története nem tekint vissza olyan hosszú időre, mint azt sokan gondolják, mindössze pár évtizede van értelmezhető mennyiségben magas minőségű száraz bortermelés a Zemplénben. A 2000-es évek előtt a száraz bor csak egy fajta mellékterméke volt az édes boroknak. Az akkoriban alapított jellemzően külföldi tulajdonosi körű borászatok már készítettek reduktív száraz borokat, de ez csak pár tízezer palackot jelentett. A kétezres évek közepétől vált a száraz bor, első sorban a száraz Furmint, meghatározóvá a borvidéken.

A pezsgő készítés is friss dolog számít Tokajban 2018 előtt néhány borászat partizán akciójának számított a habzóbor készítés. 2018 óta elérhető a borvidéken a technológia a pezsgő készítéshez, ez jelentős pozitív mennyiségi és minőségi változást hozott az előállításban.

Ezek mindegyike megtalálható nálunk.

Jöjjön el velünk egy utazásra a Tokaji borok világában!

 

For Him