Menü Bezárás

Koncertek a Myrtus Borbárban

2022.04.29., 04.30. Koncertek a Myrtus Borbárban

Made in Tarcal formáció koncertje – Dalok a múltból és jelenből

Koncertek a Myrtus Borbárban

2021 augusztusában álltunk össze először és játszottunk a Myrtus Borbár teraszán. Most április 30-án újra találkozunk! A csapat változatlan, azonban a hangulatot fokozzuk! A megelőző évben olyan fantasztikus előadásokat vittünk színpadra, mint a Made in Hungária és Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról. Többek között ezek hangulatát idéző slágerekkel készülünk, de nem marad ki repertoárunkból napjaink zenei világa sem! Az előadás rendezője: Spisák IstvánA koncert előtt-közben-után a Myrtus borokon túl a Seven Hills Destillery saját kezűleg keveri Nektek saját ginből a gin tonikot, és ha megéheztek, a Borsod Burger hamburgereit fogyaszthatjátok!

40+Akusztik zenekar koncertje

lA Bűbájos Hétvégék történetében először helyi zenekar lép fel, akik a 70-es 80-as 90-es évek rockzenéiből válogatták műsorukat. Retro hangulat, világslágerek.A koncert előtt-közben-után Myrtus borok, Baz Beer sörök, Csicsörke szörpök, és helyi temékekből álló kóstolótálak fogyaszthatók a bárban. Az este másik vendége a Seven Hills Destillery, akik saját ginükből keverik a gin tonikot Nektek!

Koncertek a Myrtus Borbárban

Tarcal története összefonódott Tokajjal. Az államalapítás óta kisebb megszakításokkal Tarcal királyi birtok volt. 1096-ban Kálmán király tarcali birtokán tartott zsinaton a futárszolgálatra vonatkozó törvényt hoz.

1110-ben országgyűlést tartanak Tarcalon. 1398-ban Zsigmond király utasítja a leleszi konventet, hogy Debrői Miklós fia István mester királyi kincstartót iktassa be Tarcal birtokába. A 14. század végétől Tarcal a tokaji királyi uradalomhoz tartozott. 1440-ben Tarcal Hunyadi János birtokába került, majd halála után ismét királyi birtok lett. 1551-ben Tarcal elnyerte a mezőváros címet. 1561-ben zsinatot rendeztek Tarcalon, melyen Kopácsi István protestáns reformátor elnökölt. 1560-as években a mezővárost a török elpusztítja. 1593-ban egy törökellenes hadakozás megszervezésével foglalkozó tanácskozásra Tarcalra hívja össze Christoph Teuffenbach felső-magyarországi kapitány az érintetteket. 1596-ban II. Rudolf oltalomlevelet ad Tarcalnak. 1599-ben II. Rudolf elzálogosítja Tarcal mezővárosát a hadviselésre adott 80 ezer Ft kölcsönért. Az összeg nagyságát – azaz Tarcal értékét – abból is megítélhetjük, hogy 1587-ben Munkács uradalmának zálogösszege 73 ezer Ft volt.