Menü Bezárás

Aszú pohár – új műtárgy a láthatáron

2023. december 8-án a tarcali Andrássy Kúria **** Hotelben került bemutatásra Tokaj legújabb egyedi boros kiegészítője az Aszú borokra hangolt Aszú pohár.

Az exkluzív környezetben a Halimba kristály ügyvezetője és Táncoló Medve aka. Ripka Gergő mutatta be a közösen fejlesztett terméküket.

A pohár a Halimba Crystal szerint:

„Az Aszú Glass poharunk kifejezetten a Tokaji Aszúkhoz lett kifejlesztve, többlépcsős tesztelések folyamatán ment keresztül, mire elnyerte végleges formáját. Az egyedi formavilág célzottan úgy lett kialakítva, hogy az kifejezze az aszú egyediségét és közvetlenül adja vissza a bor illatát, jellegzetes ízét, íz intenzitását és a tökéletes cukor arányt.

A kristály kiváló tisztaságával tovább fokozza a bor vizuális és ízélményét, minden kortyban magával ragadva az egyedülálló aromákat. Az Aszú Glass egy olyan mestermű, amely a Tokaji Aszú egyediségét és gazdagságát hivatott kiemelni, minden kortyban egy különleges élményt varázsolva a Tokaji Aszút fogyasztó számára. Ahhoz, hogy ezt a fogyasztó megtapasztalja, az exkluzív Aszú Glass elengedhetetlen része a borélményének.”

Tényleg egy szép pohárról beszélhetünk.

Filigrán, óvatosan fogja meg az ember, nehogy a kicsit már túl hosszú szár elroppanjon az ujjai között, ami egy 13000 Ft-os pohárnál bosszantó lehet.

Szí és íz érzékelésben kevés befolyása van egy kehelynek, az illat ahol nagy különbségek tudnak mutatkozni. Ebben kétség kívül a legjobbak között van ez a már-már műtárgy.

Az Aszú megérdemelt már egy egyedi poharat

Tendenciálisan egyre kevesebb aszúbor készül a klimatikus viszonyok és a pénzügyi környezet együttesen csökkenti a lehetőségét az aszúszem szüreteknek. Ezért ha beruházunk időnként egy palack aszúra, érdemes lehet ebből a pohárból inni, fokozva a borélményt.

A pohár megvásárolható:

https://www.halimba-crystal.com/halimba-tokaji-aszu-glass-350-ml

A cikk nem szponzorált.

Myrtus Pince, Tokaj- Borrendelés, Bor Házhozszállítás