Ujvári - Szent György-hegy

 

Terület: 0,65ha
Fajták: Olaszrizling, Pinot Gris

A Szent György-hegy kivételes fekvése és talajtani adottságai révén már a római korban szőlőtermőhellyé vált. A talaj finom és kötött homokos, meszes, löszös, erősen bazaltos. A bazalttörmelék málásakor kálium, magnézium és kalcium szabadul fel. A bazalthatás az egész hegyen jelen van; meghatározza a szőlőtermesztést, és így az itt készített bor karakterét is.

Az 1850-es években a Szent György-hegy nyugati részén, a Csendár dűlőben kezdte családunk a szőlőtermesztést. A jelenlegi parcellákat 1955-ben telepítettük, – 60 évnél is idősebb tőkék sorai alkotják a szőlőterületet. A kíméletes tőkénként átgondolt metszéssel és zöld munkával célunk az ültetvény állapotának megőrzése.

 
title

Szent György-hegyi Olaszrizling 2015

Oltalom alatt álló eredetmegjelölésű száraz fehér bor "Tiszta és vonzó illat: zöldalma, fehér virágok, a háttérben citrusok, lime, zöldfűszerek, leheletnyi sósság. Finom savak vezetik, jó egyensúlya van és kellően intenzív is. Ízben azt hozza, amit az illat ígér: zöldalma, körte, zöldfűszerek, pici citrus és nagyon halvány sósság. Zamatos, jól iható és mutat valamit a termőhelyből is." - Furmintfan

3000 Ft

helyett

2700 Ft

- +
title

A Hónap Bora

Ha október, akkor Olaszrizling! - Stílusgyakorlat az Észak-balatoni bazaltról

Ft

- +

Készítette: Mayoka ,az Ab Holding csoport tagja. Mayoka